Companyia

La companyia de Teatre AFLEL està formada per Jaume Madaula i Catalina Florit com a directors artístics.

Entre els objectius fonamentals s’inclouen la recerca poètica i estètica particular; el treball antropològic (a través d’entrevistes, tallers, treball de camp…); l’entrenament i investigació actoral en els camps de la música, dansa i circ, i la seva interrelació amb el Teatre i altres arts com la pintura; i molt especialment la investigació de nous espais teatrals on desenvolupar els espectacles i que puguin suposar alhora, per l’espectador, una experiència visual i emocional.

L’enfoc és el d’una companyia familiar i amb segell personal, centrada en allò que més ens agrada i encurioseix: allò humà. Busquem l’essència del que som. I per investigar-ho, i esbrinar-ho ens plantegem una aparent tria molt primitiva, que respon a les preguntes que ens caracteritzen com espècie, el nucli o substància: de quina terra venim, a quin clima corresponem, a quina edat ens trobem. I en conseqüència i especialment important, a quines preguntes mirem de respondre com a éssers.

El punt de partida per arribar-hi: la imaginació. La creació de petits universos poètics on transportar l’espectador a estudiar amb nosaltres la humanitat. Per tal d’aconseguir-ho basem la feina en una composició conjunta. Treballem tots plegats com a maquinària d’aquesta companyia, amb actors, escenògraf, figurinista, productora… en una investigació que ens involucra a tots, cadascun des de la seva potencialitat. Busquem constantment el diàleg creatiu, també amb el públic, en la fase de creació i en la representació final.